Halaman

Pengikut

Selasa, 26 Jun 2012

MINUTE MEETING WITH ALUMNI KPTM

 

Assalamualaikum. Tersebutlah kisah, Aku just back from Minute Meeting yang diadakan oleh Pihak Alumni KPTM Cawangan Batu Pahat yang di ketuai oleh Sir Hanis dan Madam Eliza. Harini aku disuruh oleh mama untuk membawa kereta sebab nak pegi cocok duit dekat dalam bank. Mesyuarat di adakan pada pukul 10 pagi. Disebabkan aku menaiki kereta Mercedes Benz bapak aku. So terpaksa lah ikut jalan raya yang sesak lagi menyesakkan. Sudahlah lambat makin dilambatkan lagi dengan kereta yang banyak di atas Bandaraya Batu Pahat yang tak seberapa nak besar ni. Terpaksa ikut je kereta depan sebab takde chance nak potong. Kang aku main potong potong takut kene potong dengan pak polis je.

Disebabkan Helmi ajak aku saing untuk menghadiri mesyuarat, Aku pun menuju ke rumah sewa beliau yang berada di Taman Koperasi. Setelah sampai rumah Helmi, dia pun terus masuk dalam kereta disebabkan masa sudah suntuk. 

Sesampainya di Kolej Poly Tech Mara Batu Pahat. Kami tercari cari dimanakah tempat mesyuarat diadakan. Helmi telah menalipon Amir sebab kami dah tiga kali pusing pusing tapi tak jumpa jugak. So lepas talipon amir baru lah aku tahu mesyuarat diadakan di bilik mesyuarat di tingkat 1 ( Berada di dalam office ).


Kami masuk sambil mengetuk pintu. Kami dah lewat so kami buat muka selamba je masuk sambil menyalam semua lelaki yang ada dalam bilik mesyuarat dan duduk dengan buat muka tak bersalah. That is one of the most important thing when you know you're actually do something wrong. Just buat muka selamba sambil buat buat tak tahu apa yang berlaku. So that orang takkan marah kita. Kami mengambil tempat dan gambar di atas menunjukkan suasana di dalam bilik Meeting. Agak bising sebab ada band performance in conjunction of Open Day of KPTM Batu Pahat hari ini. well macam biasa memang ramai pelajar baru yang nak masuk semester satu. 

Sementara di bilik meeting pula Sir Hanis sebagai President Kelab Alumni KPTM Batu Pahat telahpun menerangkan bahawa kami akan diberikan satu slot untuk pelajar baru semasa minggu Induksi Pelajar Baru yang bertempat di KKTM Sri Gading.  

Oleh itu kami akan diberikan satu slot untuk menerangkan tentang Alumni kepada pelajar baru. Sementara yang lain akan buat aktiviti seperti permainan untuk semua pelajar baru.

Terlalu banyak sangat cadangan yang  telah di ajukan kepada president untuk di buat semasa Majlis Minggu Induksi yang akan dijalankan pada hari Jumaat ini. Persediaan juga terlalu terhad untuk melakukan aktiviti yang mengambil masa yang panjang, So kami just amik slot untuk setengah jam untuk permainan yang mengambil masa seminit saja.( Actually takde la seminit pun ).

Cadangan demi cadangan telah diajukan dan pelbagai aktiviti yang akan diatur untuk masa yang amat singkat
semua cadangan telahpun di usulkan dan belum di putuskan lagi sebenarnya nak buat ke tak. Antara aktiviti yang akan diadakan termasuklah :

Main Nyanyi Dan Sambung

Main Lukis Lembu

Main Kapal Karam

Dan bermacam macam aktiviti sebenarnya. Semua akan di aturkan untuk semua pelajar baru yang akan melanjutkan pelajaran ke Kolej Poly Tech Mara Batu Pahat. Ucapan Selamat Datang Kepada Semua Pelajar Baru.SILA KLIK LINK DI BAWAH